Oliwa z oliwek jest jednym z tych dodatków, bez którego nie wyobrażamy sobie nowoczesnej kuchni. Dodawana do sałatek, sosów, pizzy podkręca smak potraw. Ten pochodzący z Grecji dodatek podbił serca Polaków. Oliwa z oliwek oprócz swych właściwości smakowych, ma przede wszystkim właściwości zdrowotne. Dlaczego warto spożywać oliwę z oliwek. Czym wyróżnia się oliwa Aristeon?
Oliwa z oliwek Aristeon – jakie ma właściwości?
Oliwa z oliwek jest bogatym źródłem kwasów omega 3 i omega 6. Zawiera przeciwutleniacze, które mają wpływ na opóźnienie procesów starzenia się. Dzięki nim korzystnie wpływa na układ krwionośny, chroniąc serce i regulując poziom cholesterolu we krwi. Oliwa z oliwek Aristeon to czysty sok, który otrzymywany jest z owoców drzewa oliwnego za pomocą środków chemicznych. Jest wykorzystywana w naturalnym leczeniu. Jest znana z wysokiej zawartości kwasów jednonienasyconych. Zawiera polifenole, flawonoidy, witaminę E, prowitaminę 7, minerały i pierwiastki śladowe, które oferują wspaniały przeciwutleniacz. Naturalny sok z oliwy z oliwek z idealnym i specjalnym składem chemicznym daje zdrowie i długowieczność.
Dlaczego warto używać oliwy z oliwek Aristeon?
Oliwa z oliwek Aristeon to produkt najwyższej jakości. By mieć pewność, ze kupujemy produkt z pierwszego tłoczenia, warto odwiedzić sklep ze zdrową żywnością w Białymstoku. Oliwa z oliwek Aristeon nie tylko podkreśli smak potraw, ale także odmieni ich charakter i doda im świeżości. Będzie doskonałym wyborem, gdy chcemy podać danie typowe dla kuchni greckiej. To również źródło zdrowia. Warto sięgać po sprawdzoną oliwę z oliwek, by zapewnić swojemu organizmowi zdrowie. To bogate źródło substancji, które pozytywnie wpływają na nasz organizm. Oliwa z oliwek zawiera niewielką ilość kwasów tłuszczowych nasyconych, natomiast sporą jej część stanowią nienasycone kwasy tłuszczowe. Należą do nich kwasy omega-3 i omega-6. Są to zdrowe tłuszcze, które oprócz tego, że zmniejszają ryzyko zachorowania na nowotwór, utrzymują w organizmie poziom zdrowego cholesterolu.